Waar wij nu wonen

Zijkanaal H weg

De woonark

Links

Zijkanaal H-weg

Tijdens de laatste periode op Ruigoord waren we natuurlijk op zoek naar een andere plek. Die vonden we in een woonark bij de NoorderIJplassen in Amsterdam Noord. Sinds 2002 wonen we daar.De NoorderIJplas

De NoorderIJplas ligt precies op de grens van Amsterdam en Zaandam. Aan de overkant van het kanaal waarin we liggen is het Zaandam. Het zijkanaal waaraan we liggen is één van de zijkanalen van het Noordzeekanaal.  

De woonark; uitzicht en rust

Onze woonark heeft zowel aan de wal als aan de waterzijde vrij uitzicht. Aan de voorzijde kijk je uit over de Noorder IJplassen. De waterzijde is het Zijkanaal H dat in open verbinding met het Noordzeekanaal staat. Ideaal als je een boot hebt...

In de ruime tuin (13 bij 14 meter) groeien 2 appelbomen, een perenboom, een pruimenboom en over de pergola slingert zich de druif. De aardbeien hebben zich een plek veroverd in de rotstuin. Verder is er een klein grasveld en een terrasje in de schaduw. De vaste beplanting is gevarieerd met diverse wintergroene struiken. Achter de garage is een beschut terras op het zuiden.

De woonark meet 13.10m bij 5.10m en stamt uit 1975. De opbouw is hout aan de tuinkant en verder kunststof. De ruime woonkamer (5.60 bij 4.90) heeft een open keuken en een schuifpui aan de waterzijde. Verder zijn er 2 slaapkamers en een badkamer met bad. Verwarming is via CV (1998). Voor de gezelligheid staat er in de woonkamer nog een allesbrander.