Waar wij gaan wonen

Hoe het begon voor ons

Hoe gaat het worden

Aparte pagina's

Wat is er allemaal gebeurd??

Links

de Buitenkans 

Stripheldenbuurt, Almere Buiten Oost

Hoe het begon voor ons

In februari 2003 gingen we eens kijken op de open dag. En bij André begon er iets te glinsteren in zijn ogen. Een plek waar we op redelijk korte termijn een eigen huis konden gaan bouwen, op ecologische basis, in een mooie wijk omgeven door een bosrand, vlakbij natuurgebied de Oostvaardersplassen, met leuke mensen en een buurthuis...  We konden ons al iets voorstellen bij de plannen voor de wijk omdat we het project de Goede Meent in Purmerend al kenden waar dezelfde architecten aan hadden meegewerkt. De sfeer in deze wijk sprak ons erg aan.

Hoe gaat het worden

De wijk

040420buitenkansartistimpression100kb.gif (413542 bytes)

Deze artist impression van juni 2004 geeft een goede indruk van deze wijk. Vooral groen dus. Dit komt door de bosrand, de sedumdaken met vetplanten en de centrale parkeerplaats voor de auto's. De gevels van de huizen zijn op de begane grond afgewerkt met minerale pleister en op de bovenverdieping met hout. En dit kan weer worden afgewerkt in allerlei kleuren. 

Alleen wij en de buurman zijn zo gek om vanaf de fundering zelf te gaan bouwen. De rest van de huizen wordt door Kingma Bouw gebouwd en al dan niet volledig klaar opgeleverd. Een aantal leden gaat wel veel zelf aan de afwerking doen.

Ons huis

Straatkant,                                      Tuinkant
lage deel is werkplaats              
                         

Tja foto's van ons huis zijn er nog niet. Vandaar deze wazige uitsnede uit de artist impression. En foto's van de door Andre geknutselde maquette.  

Het plan is om het huis zelf te bouwen nadat de fundering door de aannemer is gelegd. We denken daar wel een jaartje zoet mee te zijn.  Het wordt natuurlijk houtskeletbouw net zoals het huis op Ruigoord. Het is verder de bedoeling dat het oude huis deels wordt "hergebruikt".

Waar we ons nu al op verheugen zijn de warmtewanden in ons nieuwe huis; muren die warmte uitstralen!! Dus geen radiatoren meer. De verwarmingsbuizen zitten op de muur bevestigd waarna het wordt afgewerkt met leemstuuk. De warmte wordt hier als het ware in opgeslagen en weer uitgestraald. Het is geen kwestie van even snel de verwarming aanzetten maar als het eenmaal warm is...

Verder ligt op het sedumdak straks een zonneboiler waar het water van de cv en de boiler wordt opgewarmd.

Beneden komen de woonkamer, keuken en André zijn schuur. Boven de slaapkamer, Franka's "werkruimte" en de badkamer.

Als je het verhaal van maand tot maand wil volgen klik dan op Wat is er allemaal gebeurd?? bovenaan de pagina