Verloop tot nu toe
2006-juli

2006-mei

2006-april

2006-maart

2006-februari

2006 januari

2005-december

2005-november

2005-oktober

2005-september

2005-augustus

2005-juli

2005 - juni

2005 - mei

2005- april

2005- maart

2005- februari

2005- januari

2004

2003

 

2006-juni

Aan het eind van deze maand gaan we verhuizen. Dus eens een lijst gemaakt van klussen die nog moeten gebeuren en hoe lang we schatten erover te doen. En dan maar schrappen want je wilt meer dan er dagen zijn.

Soms heb je ook geluk; zo konden we een keuken overnemen van iemand uit het project in Purmerend. Een van de eerste echte ecologische keukens van Bruynzeel, met volhouten kastjes. En een elektrische kookplaat. Hij was zo uit elkaar geschroefd en zit ook zo weer in elkaar. Ik had niet gedacht dat we zo'n luxe tijdelijke keuken zouden hebben.

We werken de randen rond de ramen af waar we met een mal mooie rondingen aan maken. Kost ongeveer een dag per raam maar dan heb je ook wel wat.

Nu eerst maar eens de vloer leggen, dat is toch wel handig als je er gaat wonen. Over de bouwvloer lopen namelijk de warmteslangen en de elektraleidingen. Ook voor het contact geluid moet er een dubbele vloer op. In mijn kamer die nu eerst de slaapkamer gaat worden leggen we de houten vloer uit het Ruigoordhuis. Op de rest van de verdieping strooien we eerst Fermacelkorrels om de zaak te egaliseren en leggen dan Fermacel platen erover heen.

De laatste week van juni verhuizen we. Elke dag doen we iets. Eerst de schuur maar uitgeruimd. Dat viel wat tegen...Er gaan vrachten naar André zijn ouders, naar het grof vuil en wat we denken nodig te hebben naar Almere. Dan de kleding en de volgende dag de keuken. De laatste dag met een vrachtwagentje de laatste grote dingen. Met hulp van  André zijn  ouders waren we aan het begin van de middag al over.

De stand van zaken;
Toilet; nog niet aan begonnen maar de toiletwagen van de aannemer staat heel dichtbij.
Badkamer; nog aan te beginnen; van Hannah die voorlopig nog niet in haar huis woont en al een kant en klare badkamer heeft krijgen we de sleutel dus daar kunnen we douchen.
Keuken; is perfect maar heeft geen stromend water of afvoer, emmers en
jerrycans dus.
Telefoon of internet; ook dat hoort bij de nutsvoorzieningen.Voorlopig alleen mobiel bereikbaar dus.

Oorspronkelijk zou het water etc in mei worden aangelegd voor het hele project. Dat ging niet door en alleen de eerste helft van het project werd gedaan. De planning is nu dat eind augustus wij ook water etc zouden krijgen. Maar gelukkig houden we van kamperen, is het zomer en warm en overleven we het zo wel een tijdje.

Op 15 juni zijn de opleveringen van de eerste huizen uit het project. Roaneld en Naomi, Hans en Regina en Hannah krijgen de sleutels..