Verloop tot nu toe
2006-september

2006-juli

2006 juni

2006-mei

2006-april

2006-maart

2006-februari

2006 januari

2005-december

2005-november

2005-oktober

2005-september

2005-augustus

2005-juli

2005 - juni

2005 - mei

2005- april

2005- maart

2005- februari

2005- januari

2004

2003

 

2006-augustus

Na de hitte nu veel regen. We werken aan het dak van de schuur, dakbalken zagen, schuren en oliŽn. De schuine kanten vragen weer de nodige aandacht, passen, meten en nog eens passen.  Dus het duurt even voor het dak af is. Tegelijk met het dak van de schuur moet ook het dakje boven de voordeur gemaakt worden. 

Het dak van de schuur gezien vanuit het huis van de buurman

Omdat het toch regent gaan we maar tegels kijken voor het toilet en de badkamer. Dan is dat maar vast besteld en in huis als we daar aan toe zijn. Met het uitzoeken van de tegels zijn we ook wel even zoet, vooral  omdat je de adressen in Almere nog niet kent. In Haarlem ga je gewoon naar Kol tegelhandel en dan heb je alles gezien wat er te zien valt. Uiteindelijk kopen we daar dus ook de tegels.

Halverwege de maand is het een weekend droog en leggen we de dakplaten op het dak van de schuur. Nu is het hele huis onderdak en droog. We gaan verder met het isoleren van de schuur. Dat heeft als voordeel dat de stapels cellulose en pavatex aardig slinken. Dat ruimt lekker op. We zetten ook maar meteen het houtwerk erop. Dat zijn de oude planken red cedar van het Ruigoordhuis.

De schuine ramen in de schuur roepen wat reacties op van de andere bouwvakkers. Een aantal vind het mooi en grappig, anderen vragen zich af of de architect dronken was toen hij dit tekende. Kan het nou niet eens gewoon recht zuchten er een paar. 

De buitenkant van het huis wordt nu gestuukt. Dat is een klus die we hebben uitbesteed. Dit moet toch wel door een professional gebeuren. Zelf doen en het al doende leren is geen optie.Je loopt het risico dat de buitenkant van je huis er niet uitziet. Gelukkig is het weer opgeknapt en kan er goed gewerkt worden. Met regen spoelt de stuuk er af als deze nog niet uitgehard is. Om te voorkomen dat de stuuk op de ramen komt is alles afgeplakt met plastic. En omdat het stuken verdeelt over een paar weken wordt gedaan hebben we al die tijd geen uitzicht beneden.

Stuukwerk in progress, afgeplakte ramen  en het stuukwerk klaar! (huis gezien vanaf tuinkant)

Het huis van de buren, de familie Booi wordt opgezet. Het rijtje is nu compleet.